REISINFORMATIE: Wat is DeWaterbus?

10 Oct. 2023

3 min. lezen

Deel dit artikel:

DeWaterbus behoort tot het openbaar vervoer en vaart elke dag van het jaar; ook op zaterdag, zon- en feestdagen. Op dit moment varen we volgens een aangepaste dienstregeling. Gelieve ook rekening te houden met onze spitsuren richting haven!

DeWaterbus: zoals een bus op het water en nog leuker!

 

Openbaar vervoer over het water

DeWaterbus behoort tot het openbaar vervoer en vaart elke dag van het jaar; ook op zaterdag, zon- en feestdagen. Volgens een vaste dienstregeling vertrekt elke 30 minuten een schip (*).

De uren op onze dienstregeling zijn vertrek-uren; gelieve steeds goed op tijd klaar te staan beneden op het ponton. Een schip wacht nooit: omwille van strenge veiligheidsprocedures is het niet mogelijk / niet toegelaten om af te wijken van de normale route / dienstregeling.

(*) met enkele uitzonderingen zoals een middagpauze in zone zuid; BEKIJK HIER de volledige dienstregeling

(*) met enkele recente aanpassingen in zone noord; om de drukte tijdens de spitsuren in de haven beter te spreiden; BEKIJK HIER de aanpassingen in de dienstregeling (geldig vanaf 3/01/22)

GELIEVE TIJDENS DE SPITSUREN VOORRANG TE VERLENEN AAN HET WOON/WERKVERKEER RICHTING HAVEN. Bedankt voor het begrip.

 

  • De Schelde is een druk bevaren rivier onderhevig aan getijden; het is dus aangewezen om steeds goed op te letten en de instructies van onze stewards op te volgen.
  • Door de afwisseling van hoog- en laagtij kan de hellingsgraad van de loopbruggen sterk variëren. Dit kan de toegankelijkheid voor bepaalde personen en voertuigen bemoeilijken. Bekijk hier de actuele getijden in Antwerpen (over het algemeen; hoe lager het water, hoe steiler de brug).
  • Bij stormachtig weer kan de kapitein beslissen om het schip (tijdelijk) aan de kant te zetten uit veiligheidsoverweging; dit gebeurt echter zeer uitzonderlijk. Storingen of vertragingen kunnen worden opgevolgd in onze applicatie of website bij MELDINGEN:

 

4 zones met 8 haltes

Onze route bevat 4 zones waarvan ZONE NOORD en ZONE ZUID de twee hoofdzones zijn.

ZONE HAVEN en ZONE STAD zijn de overzetdiensten in onze route en dienen niet als extra zone worden beschouwd in het volledige traject.

Het traject ZONE NOORD; vanaf het Steenplein te Antwerpen naar Lillo duurt 1 uur. Dit is de meer industriële kant langs de Haven van Antwerpen; op dit traject hebben we enkele spitsuren.

Het traject ZONE ZUID; vanaf het Steenplein te Antwerpen naar Hemiksem duurt 30 minuten. Deze kant is iets rustiger en loopt langs de polders van Hoboken en van Kruibeke.

OPGELET! Het laatste schip richting Kruibeke/Hemiksem op week- en zondagen vertrekt om 19u30 op het Steenplein. Zaterdag vertrekt het laatste schip om 22 uur.

Op de haltes Steenplein, Kruibeke en Hemiksem liggen gratis veerdiensten naar de overkant.

 

Tickets 

Onze losse tickets (enkel of retour), rittenkaarten en dagtickets zijn te koop aan boord van elk schip. Gelieve bij voorkeur te betalen met Bancontact; cash betalen is eveneens mogelijk.
Losse tickets kunnen ook besteld worden via onze webshop; houd er rekening mee dat het tot 90 minuten kan duren vooraleer de tickets geactiveerd worden.

OPGELET; een ticket is geen reservatie! Reserveren op DeWaterbus is niet mogelijk.

Abonnementen kunnen besteld worden via onze Abo-webshop. Na het aanmaken van een account kan u meerdere reizigers toevoegen voor de aanmaak van verschillende abonnementen. In dit account kunnen alle abonnementen worden beheerd en verlend. De eerste maal duurt het een week voor de abonnementskaart geactiveerd is; actieve kaarten kunnen meteen verlengd worden voor de dag zelf of in de toekomst. 


Er zijn 2 soorten abonnementen:

OVERZET: geldig in ZONE STAD (Steenplein - Sint-Anna) + ZONE HAVEN (lillo - Liefkenshoek)

ALLE ZONES: geldig in alle zones: NOORD - HAVEN - STAD - ZUID

 

Gedragsregels

De fiets mag gratis mee aan boord mits de drukte het toelaat. Bekijk bij de VEELGESTELDE VRAGEN; Aan boord welke voertuigen toegelaten zijn aan boord.

Zet je koers verder