Info over het Coronavirus/Covid-19

17 Feb. 2022

2 min. lezen

Deel dit artikel:

DeWaterbus is toegankelijk voor iedereen volgens de normale dienstregeling. Het dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer blijft voorlopig verplicht in alle binnenruimtes (vanaf 12 jaar).

DeWaterbus is toegankelijk voor iedereen: onder bepaalde voorwaarden zoals bij voorkeur cashless betalen. Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar aan boord van onze schepen. Een Covid Safe ticket is niet nodig om aan boord te gaan van DeWaterbus.

 

 

Mondmaskerplicht op het openbaar vervoer:

Vanaf zaterdag 20 november 2021 is het nog steeds verplicht om vanaf 12 jaar een mondmasker te dragen dat neus en mond bedekt op het openbaar vervoer dus aan boord van onze schepen in alle binnenruimtes. Op het achterdek (openlicht) is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen. De toiletten aan boord zijn mogelijk gesloten omwille van hygiëniche redenen ter preventie van het virus. Indien u wenst gebruik te maken van onze toiletten aan boord kan u aan onze bemanning vragen om deze te openen. 

 

 

Voorkeur cashless betaling; cash betalingen opnieuw mogelijk:

Aan boord geven we de voorkeur aan cashless betaling. We proberen om deze manier het fysieke contact tussen de stewards en de passagiers tot een absoluut minimum te beperken. 
Betaling met cash is opnieuw toegelaten maar indien mogelijk vragen wij om zoveel mogelijk cashloos en contactloos te betalen. 

Cashless betaalmogelijkheden:

• Aan boord met bancontact

• Online via onze app of website

• Abonnementen vormen uiteraard geen enkel probleem

 

Aangepaste uren woon/werkverkeer

Sinds 3 januari 2022 zijn enkele diensturen aangepast in onze dienstregeling om het woon/werkverkeer in de spitsuren beter te spreiden:

 

Reis verstandig!

Vanwege het coronavirus zijn wij uiterst voorzichtig. Wij vragen je om goed voor jezelf, andere reizigers en onze medewerkers te zorgen.

• Hou voldoende afstand

• Was regelmatig je handen met water en zeep

• Nies of hoest in een zakdoekje of je elleboog

• Blijf thuis als je klachten hebt

• Koop je vervoersbewijs vooraf

 

 

Zet je koers verder