10 Miles

15 Apr. 2023

2 min. lezen

Deel dit artikel:

De Baloise Antwerp 10 Miles vindt zondag 23 april plaats in en rond Antwerpen, met start en finish op Linkeroever.

 De Baloise Antwerp 10 Miles vindt zondag 23 april plaats in en rond Antwerpen. De start en finish liggen zoals gewoonlijk op Linkeroever. Na een passage door de Kennedytunnel en het Vlinderpaleis volgt de traditionele doortocht door het historisch centrum. Zo lopen de deelnemers langs het recent gerenoveerde KMSKA, de Kaaien en het Stadhuis.

Het traject tussen de Grote Markt en de Waaslandtunnel ziet er dit jaar anders uit. Er is geen passage meer langs de Meir, maar wel over de Stadswaag. Ook nieuw is de lus rond het MAS op het Eilandje. De 10 Miles trekt jaarlijks duizenden lopers naar Antwerpen en dat brengt ook veel supporters met zich mee. Door de nieuwe lus langs het MAS wordt het Hessenplein de plek voor toeschouwers om te supporteren, omdat de lopers daar op korte tijd drie keer passeren. 

 

Programma Baloise Antwerp 10 Miles

Zondag 23 april 2023

10.30u.: Kids Mile 1,8 km (4-12 jaar)

11.30u.: Baloise Antwerp Short Run (6,8 km)

13.30u.: Baloise Antwerp 10 Miles (start in 4 “waves”: 13.30u – 13.55u. – 14.20u. – 14.45u)

Laatste start Kids Mile: 10.50u

Laatste start Baloise Antwerp Short Run: 11.55u

Laatste start Baloise Antwerp 10 Miles: 15.05u

 

DE SCHELDE OVERSTEKEN TIJDENS DE 10 MILES

 

Tijdens de 10 Miles is het aangeraden om je fiets op één van de fietsenstallingen te parkeren alvorens de Schelde over te steken. Om grote drukte en lange aanschuifrijen te voorkomen zullen in de voetgangerstunnel en op het veer geen fietsen worden toegelaten. Op DeWaterbus geldt een beperkte capaciteit. Hoe meer fietsen, hoe minder mensen we kunnen vervoeren. Daarom vragen wij om de fiets niet mee te nemen aan boord. Brommers, bakfietsen en andere grote voertuigen zullen die dag sowieso geweigerd worden. Er worden fietsenstallingen voorzien op het Steenplein (RO), aan de voetgangerstunnel op Sint-Jansvliet (RO) en op het Frederik van Eedenplein (LO).

 

  

Meer informatie over de Baloise Antwerp 10 Miles

Meer informatie over de bereikbaarheid tijdens de 10 Miles

Slim naar Antwerpen tijdens de 10 Miles

Zet je koers verder